Szőlőtermesztés

Felvásárolt szőlővel dolgozunk, mely a Mátra lankáin terem. Négy megbízható szőlőtermelővel vagyunk kapcsolatban, akik Abasáron és Markazon művelik a szőlőket az általunk meghatározott irányelveknek megfelelően.

A szőlőművelés során fontosnak tartjuk a mechanikus gyomirtást, a rovarölő és gyomírtószerek mellőzését, a kontakt permetezőszerek szükségszerű használatát és a kézi szüretet. A tőketerhelés fajtától függően 1 és 2 kg között van. Az abasári dűlőkben a következő fajták teremnek: Olaszrizling, Szürkebarát, Leányka, Sauvignon Blanc, Kékfrankos és Cabernet Franc. A Zenit terület pedig Markazon található.

Borkészítés

A szőlőfeldolgozás a ceglédi borházban történik, a tárolás pedig a ceglédberceli érlelőpincében. Rosé és fehérboraink reduktív módon, tartályos erjesztéssel és érleléssel készülnek, míg az Olaszrizling és Szürkebarát részben fahordós érlelést is kap. Vörösboraink egy-két hét héjon erjesztés után minőségi 225 és 300 literes magyar fahordókban érlelődnek (Trust, Európai Kádár és Budapesti Kádár). Kínálatunkban folyó és palackozott bor is megtalálható.


Hitvallás

"Minden a szőlőben dől el, nekünk csak az a dolgunk, hogy ne rontsuk el, amit a természet megalkotott." Kemenczés Benő

Kemenczés Rajnai rizling 2016

"Ennél a bornál az árkategóriához képest maximális igényességet figyelhettünk meg, ugyanis rajnais palackban és DIAM dugóval lezárva került forgalomba. Frissen palackozott tétel. Élénk savai vibrálnak a szájban, a maradék cukor pedig szépen alkotja teljes egésszé az élményt. A kóstoló csapat egyértelműen a legjobb vételnek állapítja meg a sorból."Truly About Wine, 2017 július

Célunk

Tisztességes minőséget adni elérhető áron