Rólunk

rolunk5


A KEMENCZÉS BORHÁZ Cegléden huszonöt év hobbi borászkodás után baráti segítséggel 2014-ben indult útjára.

A szakmai részt én felügyelem, az üzleti tevékenységet társam, Kogler Mihály végzi. Felvásárolt szőlővel dolgozunk, mely a Mátra lankáin terem: Abasáron és Markazon. Négy megbízható termelővel vagyunk kapcsolatban, Ők tudják hozni az általunk elvárt minőséget.

Véleményem szerint minden a szőlőben dől el. A borásznak csak az a dolga, hogy ne rontsa el, amit a természet megalkotott.

ozbakSzőlőművelés során fontos a mechanikus gyomirtás, rovarölő és gyomírtószerek mellőzése, kontakt permetezőszerek szükségszerű használata, kézi szüret. A tőkék terhelése 1-2 kg között van fajtától függően.

Abasáron terem a Leányka, Szürkebarát, Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Kékfrankos, Cabernet Franc, Markazon pedig a Zenit érzi otthon magát.

Rosé és fehérboraink egy része tartályos erjesztéssel és érleléssel, a Szürkebarát és Olaszrizling részben fahordós érleléssel készül.
Vörösboraink 1-2 hét héjon erjesztés után minőségi fahordókban fejlődnek.

Kínálatunkban folyó és palackozott bor is megtalálható.
Célunk: tisztességes minőséget adni elérhető áron.

Előzetes egyeztetés után lehetőség van kóstolásra, vásárlásra nyitvatartási időn kívül is.

Remélem, hamarosan fogyasztóink között köszönthetjük.


Kemenczés Benő

oklevel2

Keressen minket!

Ha bármilyen kérdése van borainkkal kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésére!

E-mail